torsdag 1. februar 2018

Spennande ungdomsserie på nynorsk

Rett som det er, kjem det elevar på skolebiblioteket og spør etter bøker skrivne på eller omsette til nynorsk. Dei innser at dei treng hjelp til å skrive nynorsk, og læraren har sendt dei av garde for å finne lesestoff. Eg er av den grunn alltid på jakt etter spennande, morosame, engasjerande, lettlesne, godt skrivne bøker på nynorsk.

Kva skal så til for at ei bok skal vere spennande? Det ein liker, appellerer kanskje ikkje til ein annan, eller sagt på ein annan måte: Smaken er som baken; delt. Men eg kan ikkje gi opp leitinga av den grunn!

Denne veka har eg fylt ei hylle med dei ti bøkene i CHERUB-serien til Robert Muchamore som er omsette til nynorsk. Eg kjenner fleire som har lese heile serien, og dei meiner bøkene er engasjerande, spennande, litt humoristiske i bland, lettlesne og i tillegg er dei altså omsette til god nynorsk. Viss du ikkje er heilt overtydd, kan du lese den grafiske romanen (teikneserieromanen) som byggjer på den første boka i serien: "Rekrutten". Og om du ikkje får nok med dei ti første bøkene i serien, kan du jo prøve deg på dei siste bøkene, på engelsk.

GOD BOK!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar